BOKA PROVSTÄD HÄR

5 husmorstips för att få bort fläckar från dina textilier

5 husmorstips för att få bort fläckar från dina textilier

Att få bort envisa fläckar från kläder och andra textilier kan vara en stor utmaning. Men oroa dig inte, med några beprövade husmorstips kan du återställa dina favoritplagg till deras tidigare glans. Här är fem effektiva metoder som hjälper dig att ta itu med de mest envisa fläckarna.

1. Använd Bakpulver för Oljefläckar

Bakpulver är inte bara bra för bakning – det är också utmärkt för att suga upp olja och fett från tyger. Strö ett tjockt lager bakpulver över fläcken, låt det verka i några timmar, och borsta sedan försiktigt bort pulvret. Tvätta som vanligt efter behandlingen. Detta är särskilt effektivt på nyare fläckar som inte hunnit sätta sig.

2. Citronsaft för Rostfläckar

Citronsaft är en naturlig blekmedel som kan göra underverk på rostfläckar. Applicera färsk citronsaft direkt på fläcken och strö lite salt över. Låt blandningen verka i solen i några timmar innan du tvättar plagget som vanligt. Solens UV-strålar och citronens syra kommer tillsammans att bryta ner rostfläcken.

3. Vitvinsvinäger Mot Deodorant- och Svettfläckar

Vitvinsvinäger är fantastisk för att lösa upp de saltbaserade fläckarna från deodoranter och svett. Blötlägg det fläckade området i vinäger i ungefär en timme, gnugga sedan lätt innan tvätt. Vinägern hjälper även till att neutralisera eventuella dåliga lukter.

4. Hårspray För Bläckfläckar

En överraskande hjälte när det gäller bläckfläckar är hårspray. Spraya ett tjockt lager hårspray på fläcken, låt verka i några minuter, och tvätta sedan av med kallt vatten. Upprepa om nödvändigt innan du tvättar textilen som vanligt. Alkoholen i sprayen bryter ner bläcket, vilket gör det lättare att tvätta bort.

5. Kallt Vatten och Diskmedel för Blodfläckar

Blodfläckar bör behandlas omedelbart för bästa resultat. Skölj fläcken i kallt vatten för att få bort så mycket blod som möjligt. Applicera sedan en blandning av kallt vatten och flytande diskmedel, gnugga försiktigt in lösningen och skölj. Upprepa tills fläcken är borta.

Att ta hand om dina kläder behöver inte vara en tråkig syssla, med dessa tips kan du enkelt och effektivt ta bort fläckar och förlänga livet på dina textilier. För mer professionell hjälp med städning och fläckborttagning, tveka inte att kontakta oss på RutRent. Vi erbjuder hemstädning och professionell städning av alla typer av textilier.

Ring oss direkt på 08-19 95 00.

Vi ser fram emot att hjälpa dig få ditt hem att skina!